Těstoviny se salsicciou, lanýži a Rulandským bílým vínem

400 g špaget
4 lžíce kvalitního olivového oleje
1 šalotka
3 salsiccie
250 g cukety
200 ml Rulandské bílé 2018, 2019 Vinselekt Michlovský pro Globus
1 lžička lanýžů v nálevu
2 lžičky lanýžové pasty
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
sýr Gran Moravia – najemno nastrouhaný nebo hoblinky
Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Osolte ji a dejte do ní vařit špagety. Vařte podle návodu na obalu a občas zkuste, jestli už jsou hotové.
Připravte si větší pánev, na které zahřejete olivový olej a dejte opékat salsicciu, nakrájenou na kolečka, spolu s šalotkou na hrubší kousky. Po pěti minách přidejte kousky cukety. Část cukety nechejte stranou a opečte ji jen chvilku, na suché pánvičce. Tuto cuketu potom použijte na ozdobu.
Do pánve s cuketou, salsicciou a šalotkou přidejte lanýžovou pastu i plátky lanýžů. Ihned promíchejte a zalijte vínem. Při vyšší teplotě nechejte víno odvařit. Můžete přidat trochu vody, ve které se vařily špagety. Zastrouhejte asi hrstí sýra, promíchejte a ihned podávejte.
Na talíři posypejte hoblinkami sýra, ozdobte cuketou opečenou nasucho na pánvi, případně i jedlý květy. Lichořeřišnice se bude skvěle hodit. Podávejte se sklenkou Rulandského bílého vína.
Tento skvělý recept pro Vinselekt Michlovský připravila Elly alias Bohyně kuchyně kuchyně z exkluzivní řady vín pro Globus.
Zakoupíte v Globus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

%d bloggers like this: